No Flash Player :(Betűméret
Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Magamról

Ha emlékezetem nem csal, 1984.október 30-án láttam meg a napvilágot. Aztán talán nem is történt velem semmi érdekes mindaddig, amíg bele nem szerettem a kétkerekű, önerővel hajtott járműbe... azaz a kerékpárba.

A Kürti Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola elvégzése után Ógyallán tanultam az Építőipari Szakközépiskolában. Amikor csak lehetőségem adódott, kerékpárral mentem a kollégiumba. Az érettségi, majd 2 év munka után művelődésszervezőnek tanultam Esztergomban a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitéz János Karán. Mindezt azért, mert a Kürti Ifjúsági Klub vezetése alatt rájöttem, mi is érdekel engem igazán.

Esztergomban az egyetem a Majer István utcában van. Ekkor eszméltem rá, hogy a községünk főterén álló mellszobor valójában mekkora értéket képvisel. Nemhiába viseli nevét a helyi cserkészcsapat is. Elkezdtem hát foglalkozni községünk eme kiemelkedő plébánosával, s rájöttem, neve méltatlanul a háttérbe szorult, pedig községünk máig erős identitását nagyban neki köszönheti!

A kalandvágy mindig bennem volt, és már régóta álmodoztam egy nagyobb kerékpártúráról, ezért összekapcsolom a kettőt: Majer István pápai prelátus volt, legyen a célpont Róma és a Vatikán, s mivel István bácsi nagyon sokoldalú ember volt, legyen az én útvonalam is sokszínűbb: tekerek folyóparton, síkságon, hegyekben, tengerparton... Így talán - mégha a magam módján is - de kellő emléket állítok István bácsinak...

 
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

We have: 8 guests online
Fő támogatók
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatók
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés